علی مطهری: آستان قدس، بنیاد مستضعفان و ستاد اجرایی باید مالیات بدهند

گروه سیاسی- «احزاب هم مزایا و هم معایبی دارد و البته مزایای آن‌ها به معایب می‌چربد»؛ «ولایت فقیه تعطیلی عقل نیست که یک‌نفر فکر می کند و بقیه عمل می‌کنند»؛ «نامه هاشمی رفسنجانی به رهبری در سال 88 سند افتخاری‌است»؛ «متاسفانه امروزه نظامی‌ها وارد سیاست شده و عملکرد حزبی دارند»؛ «هر کسی یا هر نهادی که درآمدی دارد باید مالیات بدهد معنی ندارد که بگوییم آستان قدس معاف از مالیات است» این‌ها بخش‌هایی از سخنرانی علی مطهری، نماینده تهران در کنگره حزب همبستگی است که پنجشنبه گذشته برگزار شد.
به گزارش خبرآنلاین، مطهری در ابتدای سخنان خود در کنگره حزب همبستگی در مورد وجود احزاب گفت: « احزاب هم مزایا و هم معایبی دارد و البته مزایای آن‌ها به معایب می‌چربد و بستگی به این دارد که ما با معایب حزب مبارزه کرده و آنها را رفع کنیم. هر حزبی یک اتاق‌فکر برای کشور است. حزب می‌تواند کادر موردنیاز حکومت را ایجادکند و از ورود افراد فرصت‌طلب به‌صحنه قدرت جلوگیری کند و نقش آگاهی‌بخشی به‌ مردم و تسهیل کار مردم در زمان انتخابات را داشته باشد.»
او در بخش دیگری از اظهارات خود گفت: « مرحوم هاشمی جایی‌که احساس می‌کرد جامعه راه انحرافی را می‌رود ایستاد و آگاهی‌بخشی کرد و اجازه نداد این اتفاق بیفتد و در نهایت پیروز شد. بالاخره صحنه جامعه را برگرداند و عوض کرد و کاری کرد که جریان حاکم در سال ۹۲ کنار رفت.
نائب رئیس‌مجلس‌شورای اسلامی ادامه داد: « باید برداشت درستی از اصل ولایت فقیه، داشته باشیم. ولایت فقیه تعطیلی عقل نیست که یک‌نفر فکر می‌کند و بقیه عمل میکنند بلکه همه باید فکر کنند و همه عمل کنند و در نهایت حکم ولایت‌فقیه ملاک باشد؛ لذا جایی که خطایی رخ میدهد باید حرف‌مان را بزنیم. این‌نیست که صرفا ساکت باشیم و تملق و چاپلوسی کنیم.»


او در ادامه بااشاره به نامه مرحوم هاشمی به رهبری، آن را سند افتخاری در سال 88 دانست و از این گفت که: «در شرایط امروز و بعد از حوادث اخیر، مجلس و دولت نباید حالت انفعال پیدا کنند.» او ادامه می‌دهد: «اگر لازم است فعلا قیمت بنزین افزایش یابد و از این منبع اصلاحات اقتصادی انجام شود. این‌طور نباشد که بعد از چندتا شلوغی همه بگویند بنزین افزایش پیدا نمی‌کند و یارانه کسی قطع نمی‌شود.»
مطهری از فضای حاکم در دولت و مجلس میگوید و معتقد است که «این فضا، فضای خوبی نیست؛ زیرا انفعالی عمل می‌کنند.» او در همین بخش از اظهارات خود می‌گوید: «در مجلس هم گفتم یکی از آفت‌های این مسئله این‌است که ممکن‌است عده‌ای تصورکنند با دو تظاهرات می‌توانند تصمیمات را تغییر دهند.»
مطهری در باب به‌رسمیت شناخته‌شدن حق اعتراض می‌گوید: «امروز ما یک گام پا را فراتر گذاشته‌ایم. سال ۸۸ کسی جرات نمی‌کرد، اما امروز میبینیم هم اصولگریان و هم اصلاح‌طلبان حق اعتراض را، قبول دارند اما اصلاح‌طلبان همان‌موقع هم می‌گفتند. باید اعتراض را در جمهوری اسلامی به‌رسمیت بشناسیم و این به‌معنی براندازی و مخالفت با ولایت‌فقیه نیست. ما هم مانند بقیه کشورها باید اجازه دهیم مردم در یک فضا و مکان مناسب کار خود را انجام‌دهند. نباید از شعاردادن مردم و توهین مردم به مقامات بترسیم.»
علی مطهری در بخش دیگری از سخنرانی خود نکته‌ای را از شهید مطهری نقل می‌کند: «روحانیون نباید پست اجرایی دولتی بگیرند مگر در شرایط اضطرار.» مطهری ادامه می‌دهد: «این‌که روحانیت را مسئول توزیع مرغ و تخم‌مرغ و گوشت کنیم، کار درستی‌نیست روحانیت باید به‌کار خودش بپردازد. یادم است؛ مرحوم هاشمی رفسنجانی مخالفت می‌کرد که اگر ما نپذیریم به‌جای ما داریوش فروهر برود؟ البته مرحوم هاشمی فرد استثنایی بود که مغز اقتصادی و قدرت مدیریت اقتصادی داشت اما به طور‌کلی نظر شهید مطهری براین‌بود که روحانیت شیعه نباید دولتی شود آن‌ها باید در کنار مردم باشند.»
مطهری با یادکردن از سخنان بنیان‌گذار جمهوری اسلامی، میگوید: « ایشان به‌شدت هشدار می‌داد که نظامیان باید از سیاست خارج شوند. یک‌بار یکی از فرماندهان سپاه درباره اتفاقی در مجلس اظهارنظر کرده‌بود. امام با تندی گفت به سپاه چه مربوط که در مجلس چه‌می‌گذرد؟ لذا مصلحت کشور، سپاه و سایر نظامیان اقتضا میکند که وارد سیاست نشوند. معنی ندارد که سپاه در مورد انتخابات، سیاست خارجی، برجام یا این‌که مذاکره کنیم یا نه، وارد شود. مصلحت نظامی‌ها چنین اقتضایی را ندارد. اما متاسفانه امروز نظامی‌ها وارد سیاست شده و عملکرد حزبی دارند.»
مطهری در ادامه اظهار کرد: «مسئله دیگر تعیین تکلیف نهادهای زیر مجموعه رهبری از قبیل ستاد اجرایی فرمان امام و بنیاد مستضعفان است که این‌ها بعد از سرنگونی حکومت شاه و تعیین و تکلیف اموال به‌طورموقت ایجاد شدند، اما امروز به‌شکل کارتل و تراست‌های اقتصادی درآمدند و بخشی از اقتصاد کشورند و باید اصلاح‌شوند؛ جز این راه، راه دیگری نداریم، هرکسی یا هر‌نهادی که درآمدی دارد باید مالیات بدهد، معنی ندارد که بگوییم آستان‌قدس معاف از مالیات‌است.»
سایر اخبار این روزنامه
آشپزخانه ما ! آشپزخانه ما ! آشپزخانه ما ! «همدلی»، از حواشی عقب‌گرد دولت و مجلس از اجرایی‌شدن یک تصمیم اقتصادی گزارش‌می‌دهد سخنان تازه سید مهدی طباطبایی در مورد نگرانی شیخ سازندگی از دسترسی احمدی نژاد به اسناد اطلاعاتی محمد توسلی، دبیر کل نهضت آزادی ایران در تشریح راهکار های برون رفت از بحران های اخیردر گفت‌وگو با «همدلی»: آمریکا در برجام ماند به مناسبت صد و بیست‌وششمین سالروز تولد محمدعلی جمالزاده میلادت مبارک پدر داستان‌نویسی مدرن ایران «همدلی» از وضعیت نامناسب مدارس فرسوده کشور گزارش می‌دهد تحصیل زیر وحشت آوار علی مطهری: آستان قدس، بنیاد مستضعفان و ستاد اجرایی باید مالیات بدهند ولی الله شجاع پوریان این راه بسته نمی‌ماند بازگشت «عقلانیت» و «اخلاق» به سیاست کشف محموله مواد انفجاری و انتحاری در منطقه مرزی سراوان سخنگوی پوتین: تحریم‌های جدید آمریکا بدون پاسخ نخواهد ماند حریری: حزب الله عضوی از دولت لبنان است رهبر انقلاب، درگذشتِ واعظ شهیر حجت‌الاسلام مظاهری را تسلیت گفتند آمریکا در برجام ماند